Företaget

Oy KGN Tool Ab grundades som Kaitsor Mekaniska år 1971. Bolaget levererade till en början maskinbearbetade komponenter till den regionala metall industrin. Senare grundades dotterbolaget KGN Trading år 1988.
I början av år 2009 fick bolaget nya ägare och på samma gång ändrades bolagets namn till Oy KGN Tool Ab. I dag är företaget en del av Österberg gruppen.
Affärsverksamheten har utvecklats till att idag inte endast omfatta leveranser till metallindustrin, utan även till kraftverks- och special industrin. Idag är bolaget specialiserat på att tillverka olika verktyg, verktygs set, bearbetade komponenter och monterade helheter för b.la fartyg, diesel- och vind kraftverk.
För att kunna förverkliga våra kunders önskan har Oy KGN Tool Ab valt att samarbeta med företag runt om i världen.

Kvalitet och miljö

Kvalitet har alltid varit en av KGN Tools hörnstenar – något som företaget är känt för. Kvalitetsledning och utveckling är en daglig rutin för vår personal. Tack vare vårt kvalitetstänkande hade KGN Tool under 2017 en total leveranssäkerhet på 98%. De produkter som vi levererar till våra kunder är ofta producerade enligt våra kunders krav, skräddarsydda och konstruerade för att uppfylla deras behov.

Oy KGN Tool Ab följer EU:s maskindirektiv 2006/42/EC. Bureau Veritas har tilldelat företaget både ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 sertifikat.

SFS-EN ISO 9001 & 14001 certificate